Bourgogne Domaine RAGOT – Givry BLANC “Teppe des Chenèves” 2017

199,00 DKK

v/ 6 flasker 10%

På lager

Varenummer (SKU): 88.1.1.2017 Kategorier: , , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Navn Givry BLANC”Teppe des Chenèves”
Årgang 2017
Vinhus Domaine Ragot
Distrikt Bourgogne, Givry
Land Frankrig
Druer Chardonnay 40 hl/ha 6 år gamle stokke (ny mark)
vol. 75 cl.
Alkohol
Egetræslagret Ja, 10 mdr. på 400 liter franske egfade (30% nye)
MAD God til skaldyr og grillet fisk

Syd for Côte de Beaune, ligger Côte Chalonnaise der producer rubinrøde vine og delikate hvide. I dette område af kuperede landskaber, vil du opdage nogle berømte appellationer fremstillet af Pinot Noir, Chardonnay eller Aligoté. Côte Chalonnaise menes at være den geografiske vugge for Crémant de Bourgogne.

Bourgogne Domaine RAGOT (9 HA) – Givry. For familien Ragot startede vineventyret tilbage i Mercurey i 1760, hvor Gabriel Ragot var i lære som vinmager. Et århundrede senere etablerede familien sig i Givry, på en ejendom der bestod af vinmarker og andre afgrøder.
I 1960, sætter RAGOT- brødrene øget fokus på vinproduktionen, de producerer i starten bordvin, af Pinot noir og Chardonnay. Den ene bror går bort og 2002 slutter den unge Nicolas sig til sin far og sammen beslutter de, at have endnu mere fokus på kvaliteten af ​​deres produktion. En stor omstrukturering gennemføres og oprettelsen af ​​en ny moderne vingård bliver født i 2003, med flotte kældre, og nogle nye mindre kvalitative vinparaceller bliver skabt= 3 x 1. cru vine.

I 2008 overtager Nicolas (4. generation) selvstændigt ejendommen, han har et tårnhøjt kvalitetsniveau og laver unikke & autentiske vine med fokus på biodiversitet.

Det vil sige der bruges ikke ukrudtbekæmpelsesmidler på ejendommen. Halvdelen af markerne kultiveres, så græs og ukrudt vendes ned i jorden og i den anden halvdel står græsset mellem rækkerne. Al høst foregår med håndkraft og druerne sorteres både i marken og på sorteringsbånd på gården.

Bourgogne er den absolutte top. Det er her man finder vine i en prisklasse som dybest set ikke har noget med fødevarepriser at gøre. Det er kunst eller måske nærmere investeringsobjekter.

Sådan er langt fra al Bourgogne. Der er rigtig meget god Bourgogne, som er til at komme i nærheden af også prismæssigt. Man skal dog ikke ret langt under 100 kr. før det bliver rigtig svært at lave noget ordentligt Bourgogne – først og fremmest fordi basisomkostninger, som jordpriser og Pinot Noir druen som er svær, at have med at gøre, da den er meget sart umuliggør dette.

Côte D´Or – guldskråningen, er det område i Bourgogne hvor de rigtigt dyre rødvine kommer fra og dem kommer man så også til at betale for. Det har altid været god latin, at hvis man skulle have god bourgogne til fornuftige priser skulle man kigge lidt mere sydligt i den del af Bourgogne, der hedder Côte Chalonaise, det er her Domaine RAGOT befinder sig

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bourgogne Domaine RAGOT – Givry BLANC “Teppe des Chenèves” 2017”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *